izpis_h1_title_alt

Isolation of Escherichia coli, Staphylococcus auresu and Listeria monocytogenes from milk products sold under market conditions at Agra region
ID Singh, Priyanka (Avtor), ID Prakash, Alka (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-XM0KGJBF Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Escherichia coli, Staphylococcus aureus, and Listeria monocytogenes were isolated from milk products i.e. curd and cottage cheese, sold at shops in the unorganized sector of Agra region. Of the 116 bacterial isolates from cottage cheese, 15 were confirmed as E. coli, 12 as S. aureus, and two as L. monocytogenes. Fifty-eight isolates were obtained from curd samples of which five were confirmed as E. coli, eleven as L. monocytogenes, and no S. aureus contamination was found in curd. The result indicates that strict preventive measures should be adopted to ensure contamination free milk products for the good health of all consumers.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:milk products, curd, cottage cheese, microbiolgoy, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, public health, India
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.03 - Kratki znanstveni prispevek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Založnik:Biotehniška fakulteta
Leto izida:2008
Št. strani:Str. 83-88
Številčenje:Letn. 92, št. 1
PID:20.500.12556/RUL-57757 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:579
ISSN pri članku:1581-9175
COBISS.SI-ID:2413704 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:2287
Število prenosov:290
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Acta agriculturae Slovenica
Skrajšan naslov:Acta agric. Slov.
Založnik:Biotehniška fakulteta
ISSN:1581-9175
COBISS.SI-ID:213840640 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Naslov:Osamitev bakterij Escherichia coli, Staphylococcus aureus in Listeria monocytogenes iz mlečnih proizvodov, ki so na tržišču v regiji Agra (Indija)
Izvleček:
Iz skute in svežega sira, ki ju prodajajo v neorganiziranih prodajalnah na področju Agre (Indija), smo osamili bakterije Escherichia coli, Staphylococcus aureus in Listeria monocytogenes. Od 116 bakterijskih izolatov iz svežega sira smo identificirali 15 izolatov E. coli, 12 S. aureus in dva L. monoytogenes. Med oseminpetdesetimi ozolati bakterij iz skute je bilo identificiranih pet izolatov E. coli, enajst L. monocytogenes in nobenega izolata S. aureus. Rezultati kažejo, da bi bilo za zagotavljanje zdravja potrošnikov nujno potrebno uvesti striktne ukrepe za preprečevanje okužbe mlečnih izdelkov.

Ključne besede:mlečni izdelki, skuta, sveži sir, mikrobiologija, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, zdravstveno varstvo, Indija

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj