izpis_h1_title_alt

The impact of hop freshness on kettle-hopped beers
ID Rutnik, Ksenija (Avtor), ID Ocvirk, Miha (Avtor), ID Košir, Iztok Jože (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (4,88 MB)
MD5: 7BA6ACA4EE1A7D6C63632AA0E3A10D62
URLURL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.mdpi.com/2304-8158/12/23/4353 Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Hops are an indispensable ingredient in beer, and the differences in their chemical composition impart the various tastes and aromas associated with different beers. However, during storage, hops undergo changes in their chemical composition. Here, the changes in aroma and bitterness of kettle-hopped beers were evaluated in an experiment conducted on three different hop varieties (Aurora, Celeia and Styrian Wolf) with five different hop storage index (HSI) values (0.3–0.7). Hops were added to boiling wort for 5, 45 and 90 min. Alpha-acids, iso-alpha-acids, humulinones, bitterness units and hop aroma compounds in the samples were chemically analysed. All samples also underwent sensorial analysis. The old hops were not problematic in terms of bitterness or early hopping time. However, later additions of old hops reduced the quality and intensity of the hop aroma. The limit value for use without negative consequences for kettle hopping was set at HSI 0.5 for Aurora and Celeia and HSI 0.6 for Styrian Wolf.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:hops, Humulus lupulus, aged hops, beer quality, hop storage index
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Status publikacije:Objavljeno
Različica publikacije:Objavljena publikacija
Leto izida:2023
Št. strani:24 str.
Številčenje:Vol. 12, iss. 23, art. 4353
PID:20.500.12556/RUL-164836 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:663:633.791
ISSN pri članku:2304-8158
DOI:10.3390/foods12234353 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:176531971 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:13.11.2024
Število ogledov:64
Število prenosov:33
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Foods
Skrajšan naslov:Foods
Založnik:MDPI
ISSN:2304-8158
COBISS.SI-ID:512252472 Povezava se odpre v novem oknu

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:hmelj, Humulus lupulus, postaran hmelj, kakovost piva, indeks staranja hmelja

Projekti

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:603-1/2019-15

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:Z4-2655
Naslov:Proučevanje vplivov staranja hmelja na lastnosti piva

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P1-0242
Naslov:Kemija in struktura bioloških učinkovin

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj