izpis_h1_title_alt

Slovenska kulinarična dediščina skozi model Izvorno slovensko : diplomsko delo
ID Lampreht, Tea (Avtor), ID Stanković, Peter (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (958,01 KB)
MD5: 9377EA37B6EF527ADE1EE111E3454133

Izvleček
Slovenija se ponaša z bogato kulturno dediščino, del katere je tudi kulinarična dediščina. Kljub vplivom moderne kuhinje se še vedno radi zatekamo k tradiciji oziroma sestavinam, ki oblikujejo tradicionalne jedi. Za ohranitev dediščine skrbijo tudi teritorialne blagovne znamke, vzpostavljene po modelu Izvorno slovensko. Podatki 14 kolektivnih znamk, ki so prikazani v tabeli, so bili pridobljeni s pomočjo raziskovalne metode mapiranja (ang. mapping). Na podlagi pridobljenih podatkov sem prišla do zaključkov, ki so mi pomagali odgovoriti na zastavljeno raziskovalno vprašanje. Pridobljeni podatki kažejo, kako močan vpliv ima dediščina pri pripravi ponudbe, izdelka, jedi in podobno pri ponudnikih posamezne kolektivne blagovne znamke, vzpostavljene po modelu Izvorno slovensko.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:kulturna dediščina, kulinarična dediščina, gastronomske regije, kulinarična piramida, kolektivne blagovne znamke, model Izvorno slovensko
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FDV - Fakulteta za družbene vede
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:T. Lampreht
Leto izida:2024
Št. strani:1 spletni vir (1 datoteka PDF (38 str.))
PID:20.500.12556/RUL-159732 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:316.74:641.56(=497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:202680067 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:20.07.2024
Število ogledov:231
Število prenosov:28
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Slovenian culinary heritage through the model »Izvorno slovensko« (authentic from Slovenia)
Izvleček:
Slovenia boasts a rich cultural heritage, part of which includes culinary heritage. Despite the influences of modern cuisine, we still like to turn to tradition and the ingredients that shape traditional dishes. The preservation of heritage is also ensured by territorial brands established according to the Authentic from Slovenia model. The data of 14 collective brands, found in the table, were obtained using the mapping research method. Based on the collected data, I reached conclusions that helped me answer the research question posed. The obtained data show the strong influence of heritage on the offerings, products, dishes, and similar aspects provided by individual collective brands established according to the Authentic from Slovenia model.

Ključne besede:cultural heritage, culinary heritage, gastronomic regions, culinary pyramid, collective brands, authentic from Slovenia model

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj