izpis_h1_title_alt

The stability of hop (Humulus lupulus L.) resins during long-period storage
ID Rutnik, Ksenija (Avtor), ID Ocvirk, Miha (Avtor), ID Košir, Iztok Jože (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,82 MB)
MD5: 3F75EDD1BDBDF86D4D342C35E16D7D72
URLURL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.mdpi.com/2223-7747/12/4/936 Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
The stability of alpha-acids, beta-acids and hop storage index (HSI) values under different conditions (aerobic/anaerobic, 4 °C/room temperature) was studied in a two-year trial. Six different varieties (Celeia, Aurora, Bobek, Styrian Gold, Savinjski Golding and Styrian Wolf) were used in the form of cones and pellets. Alpha- and beta-acids were determined by HPLC and HSI by spectrophotometry. Anaerobic conditions at 4 °C were best for alpha-acids, beta-acids and HSI values; however, 10–35% of the alpha-acids were still lost after two years. The decline was greater (63–99%) under aerobic conditions and at room temperature. Alpha-/beta-acid ratios increased in hop cones and decreased in hop pellets, whereas HSI values increased in all storage conditions. Overall, the performance was better for pellets than for hop cones. Storage conditions, storage form and hop variety had significant effects on the stability of hop resins.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:alpha-acids, beta-acids, hop storage index, stability, hop storage
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Status publikacije:Objavljeno
Različica publikacije:Objavljena publikacija
Leto izida:2023
Št. strani:16 str.
Številčenje:Vol. 12, iss. 4, art. 936
PID:20.500.12556/RUL-155621 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:633.791
ISSN pri članku:2223-7747
DOI:10.3390/plants12040936 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:142465283 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:08.04.2024
Število ogledov:53
Število prenosov:4
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Plants
Skrajšan naslov:Plants
Založnik:MDPI
ISSN:2223-7747
COBISS.SI-ID:523345433 Povezava se odpre v novem oknu

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:alfa-kisline, beta-kisline, indeks staranja hmelja, stabilnost, Humulus lupulus, hmelj, skladiščenje

Projekti

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:603-1/2019-15

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:Z4-2655
Naslov:Proučevanje vplivov staranja hmelja na lastnosti piva

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P1-0242
Naslov:Kemija in struktura bioloških učinkovin

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj