izpis_h1_title_alt

PEF-treated plant and animal tissues : insights by approaching with different electroporation assessment methods
ID Genovese, Jessica (Avtor), ID Kranjc, Matej (Avtor), ID Serša, Igor (Avtor), ID Petracci, Massimiliano (Avtor), ID Rocculi, Pietro (Avtor), ID Miklavčič, Damijan (Avtor), ID Mahnič-Kalamiza, Samo (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (2,32 MB)
MD5: CF97E36F28C45B982B1E2285483BA80A
URLURL - Izvorni URL, za dostop obiščite https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1466856421002733 Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
The goal of our investigation was to explore the level of membrane permeabilization in plant and animal food matrices (potato, apple, chicken) as resulting from subjecting these matrices to pulsed electric field treatment whereby we employed different assessment methods (electrical impedance spectroscopy, current-voltage measurements, magnetic resonance imaging). Our study was performed using a number of amplitudes of eight electric pulses of 100 μs in duration, and results were expressed in terms of the change in electrical properties as evaluated by electrical impedance spectroscopy, current-voltage measurements, and changes in the water (re)distribution as evaluated by magnetic resonance imaging and T$_2$ mapping techniques. The findings of our research provide useful insights and could be in support of an appropriate choice of electroporation assessment methods in relation to the food matrix characteristics, and for the determination and selection of appropriate PEF treatment conditions.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:PEF treatment, electrical impedance spectroscopy, electric current analysis, tissue conductivity, magnetic resonance imaging
Vrsta gradiva:Članek v reviji
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:FE - Fakulteta za elektrotehniko
Status publikacije:Objavljeno
Različica publikacije:Objavljena publikacija
Leto izida:2021
Št. strani:9 str.
Številčenje:Vol. 74, art. 102872
PID:20.500.12556/RUL-138856 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:602
ISSN pri članku:1466-8564
DOI:10.1016/j.ifset.2021.102872 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:86015747 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:23.08.2022
Število ogledov:411
Število prenosov:70
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Innovative food science & emerging technologies
Založnik:Elsevier
ISSN:1466-8564
COBISS.SI-ID:1221653 Povezava se odpre v novem oknu

Licence

Licenca:CC BY 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl
Opis:To je standardna licenca Creative Commons, ki daje uporabnikom največ možnosti za nadaljnjo uporabo dela, pri čemer morajo navesti avtorja.

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:obdelava s pulzirajočim električnim poljem, impedančna spektroskopija, analiza električnih tokov, prevodnost tkiva, slikanje s tehnikami magnetne resonance

Projekti

Financer:Drugi - Drug financer ali več financerjev
Program financ.:University of Bologna, Department of Agricultural and Food Sciences, Marco Polo Mobility Programme

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:P2-0249
Naslov:Elektroporacija v biologiji, biotehnologiji in medicini

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:Z7-1886
Naslov:Razvoj naprednih modelov prenosa snovi in toplote v elektroporiranih rastlinskih tkivih, pomembnih za industrijo predelave hrane

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:J2-1733
Naslov:Rekonstrukcija električne prevodnosti tkiv s tehnikami magnetne resonance

Financer:ARRS - Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije
Številka projekta:I0-0022
Naslov:Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani (MRIC UL)

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj