Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Personal hygiene awareness among food handlers
ID
Hajdinjak, Špela
(
Avtor
),
ID
Jevšnik Podlesnik, Mojca
(
Avtor
)
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(155,20 KB)
MD5: 3521C249CFB430D91B208880506F563A
Galerija slik
Izvleček
In the globalization and rapid industrial development times food safety assurance is one of the basic conditions for protection of public health. For this purpose knowledge and awareness of personal hygiene among food handlers were determined in one of the middle-sized meat processing plants. It was found out that food handlers are aware of personal hygiene, but do not always practice it. Were observed problems in inter – social relations and communication difficulties at all levels, which can influence on quality of work performed and consequently on food safety assurance. Awareness of importance of good hygiene practice is based upon sense and is not uniformed. Periodicall, thematicall and methodologicall adapted trainings are crucial for food safety.
Jezik:
Angleški jezik
Ključne besede:
food safety
,
personal hygiene
,
employees
,
food industry
Tipologija:
1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:
ZF - Zdravstvena fakulteta
Leto izida:
2008
Št. strani:
Str. 40-48
Številčenje:
Vol. 2, no. 1
PID:
20.500.12556/RUL-113089
UDK:
613.2
ISSN pri članku:
1854-0678
COBISS.SI-ID:
3246443
Datum objave v RUL:
02.12.2019
Število ogledov:
1805
Število prenosov:
250
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
Kopiraj citat
Objavi na:
Gradivo je del revije
Naslov:
Sanitarno inženirstvo
Založnik:
Inštitut za sanitarno inženirstvo, Zbornica sanitarnih inženirjev Slovenije
ISSN:
1854-0678
COBISS.SI-ID:
216969216
Licence
Licenca:
CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:
Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:
02.12.2019
Sekundarni jezik
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
varna hrana
,
osebna higiena
,
zaposleni
,
živilska industrija
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Nazaj