izpis_h1_title_alt

Vpliv biostimulantov na razvoj in zgodnejši pridelek jagod (Fragaria x ananassa Duch.)
ID Košak, Ajda (Avtor), ID Štampar, Franc (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (469,17 KB)
MD5: 5A65513B60B2A27CC3AB5D3251FFE01D

Izvleček
Potreba po zmanjšanju negativnih vplivov pridelave hrane na okolje narašča in s tem predstavlja izziv za kmetijstvo. Namen diplomske naloge je bil preučiti, kako biostimulanti vplivajo na rast in razvoj jagod. Jagode lahko pridelujemo na integriran in ekološki način. Ekološka pridelava jagod vključuje nova znanja in razvoj novih tehnologij. Del tehnoloških procesov je uporaba biostimulantov, ki dokazano pozitivno učinkujejo na fiziološke procese, hkrati pa so v korist tudi okolju. Biostimulanti so sredstva, ki jih dodamo rastlinam in pozitivno vplivajo na rast in razvoj rastlin. Po navadi so to naravni ekstrakti iz morskih alg, lahko pa so tudi pripravki z dodanimi minerali.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:jagode, Fragaria x ananassa, biostimulanti, zgodnost, pridelek
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Založnik:[A. Košak]
Leto izida:2019
PID:20.500.12556/RUL-110764 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:634.75:631.811.98(043.2)
COBISS.SI-ID:9302905 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:19.09.2019
Število ogledov:1162
Število prenosov:244
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The influence of biostimulant on fruit formation and early yield of strawberries (Fragaria x ananassa Duch.)
Izvleček:
The need to reduce the negative impacts of food production on the environment is increasing, and thus presents a challenge for agriculture. The purpose of this thesis was to study how biostimulants influence the growth and development of strawberries. Strawberries could be grown eather in an integrated or organic production system. The organic production of strawberries involves new knowledge and the development of new technologies. Part of the technological process is the use of biostimulants, which have proven to have a positive effect on physiological processes, while also benefiting the environment. Biostimulants are agents that are added to plants and have a positive effect on their growth and development. Usually they are natural seaweed extracts, but they can also be a blend made with added minerals.

Ključne besede:strawberry, Fragaria x ananassa, biostimulants, early yield

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj