izpis_h1_title_alt

Viskoznost vodnih raztopin govejega serumskega albumina
ID Zdovc, Blaž (Avtor), ID Lukšič, Miha (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,74 MB)
MD5: E719CE114DCD36613949A3D2F05E4480

Izvleček
V magistrskem delu sem preučeval iono-specifične vplive na viskoznost raztopin BSA glede na koncentracijo dodanega elektrolita (natrijevi halogenidi in alkalijski kloridi) in temperaturo merjenja (5-45 °C). Prav tako sem opazoval vpliv raztopin BSA z dodanim elektrolitom na pH.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Viskoznost, goveji serumski albumin (BSA), iono-specifični vplivi, (1-1) elektroliti, Hofmeistrova vrsta
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2019
PID:20.500.12556/RUL-109879 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:1538405827 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:09.09.2019
Število ogledov:2519
Število prenosov:315
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Viscosity of aqueous solutions of bovine serum albumin
Izvleček:
In this Master-Thesis I observed ionospecific effects on viscosity of BSA solutions, dependant on concentration of added electrolyte solutions (soduim halogenides and alkali chlorides) and temperature of measurement (5-45 °C). I also examined the effect of BSA solutions with added electrolyte solution on pH.

Ključne besede:Viscosity, bovine serum albumin (BSA), salt-specific effects, (1-1) electrolyte solutions, Hofmeister series

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj