izpis_h1_title_alt

Prilagodljivo kuhinjsko korito
ID Vukalić, Sabina (Avtor), ID Pritržnik, Lidija (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (5,98 MB)
MD5: 59191E4D7A4198775C6004DA6BBBE902

Izvleček
Cilj diplomskega dela je bil oblikovanje prostorsko učinkovitega kuhinjskega korita, ki upošteva različne tipe kuhinjskih postavitev in glavnih točk procesa. Namen raziskave je bil, razumeti uporabnika in opredeliti njegove tipične potrebe v kuhinji s poudarkom na uporabi mokrega vozla in pripravi hrane. S pomočjo ugotovitev iz analize anket uporabnikov, obstoječih rešitev na trgu in raziskovanja različne kuhinjske opreme sem oblikovala kuhinjsko korito, ki za več prostora pri pomivanju večjih, bolj nerodnih posod izkorišča diagonale kvadrata in tako omogoči manjše zunanje dimenzije kuhinjskega korita, kot bi bile sicer potrebne za udobno pomivanje takih posod. Volumen pomivalnega korita sem povečala z zvišanjem korita, ki zaradi manjšega polivanja vode okrog korita izkoristi prednosti globljih korit, hkrati pa dno korita ohranja na bolj ergonomsko ustrezni višini. Oblikovala sem tudi pripadajoče dodatke, ki pomagajo pri organizaciji in večji učinkovitosti v celotnem delovnem procesu.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:industrijsko oblikovanje, oblikovanje kuhinjskega korita, kuhinja, pomivalno korito, ergonomija v kuhinji, priprava obroka, diplomska naloga
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2019
PID:20.500.12556/RUL-108455 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:03.07.2019
Število ogledov:895
Število prenosov:165
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Adaptable kitchen sink
Izvleček:
The aim of this diploma thesis is the design of the area efficient kitchen sink which observes various types of the kitchen layout and the main process points. The purpose of this research was to understand the user and to define his typical needs in the kitchen with the emphasis on the use of household wet area and food processing. Using the analysis of the users` questionnaire results, the existing solutions (offered on the market) and research of the variety of the kitchen equipment, I designed the sink, which for getting more room for washing-up of bigger, unhandy dishes, uses the diagonal of the square and thus provides the smaller outer measures of the sink than otherwise would be needed for the convenient washing -up of such dishes. The volume of the sink is enlarged by raising of the sink, which, because of the smaller water overflow around the sink, exploits the advantages of the deeper sinks and simultaneously keeps the bottom of the sink at an ergonomically more suitable height. I also added the supplementary parts which help with the organisation and better efficiency in the overall working process.

Ključne besede:industrial design, kitchen sink design, kitchen, kitchen sink, ergonomics in the kitchen, meal preparation, BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj