1. Pridelek zrnja soje (Glycine max (L.) Merril) iz sortnih poskusov v obdobju 2001 do 2003 in možnosti uporabe soje v živinorejiDragica Razpotnik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, soja, Glycine max L. Merril, rastlinske sorte, poljski poskusi, rastna doba, dolžina rastne dobe, pridelek, zrnje, domače živali, prehrana živali Celotno besedilo (datoteka, 524,80 KB) |
2. Razporeditev cinka v semenih ajde (Fagopyrum esculentum Moench)Erika Lah, 2009, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, Fagopyrum esculentum, kemična sestava, elementi, cink, Zn, pomen cinka, pomanjkanje cinka, prehrana, zrnje Celotno besedilo (datoteka, 3,35 MB) |
3. Genetic diversity and correlation estimates for grain yield and quality traits in Kosovo local maize (Zea mays L.) populationsSali Aliu, Imer Rusinovci, Shukri Fetahu, Emilija Simenovska, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: koruza, pridelek, zrnje, lokalne populacije, škrob, beljakovine, Kosovo Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Morfološke lastnosti in pridelek perspektivnih tujih sort soje (Glycine max (L.) Merrill)Bogomir Mesarič, 2019, diplomsko delo Ključne besede: soja, Glycine max, poljski poskus, sorte, morfološke lastnosti, pridelek, zrnje Celotno besedilo (datoteka, 1,35 MB) |
5. Morfološke lastnosti in pridelek desetih sort soje (Glycine max (L.) Merrill) iz introdukcijeBorut Bukovec, 2016, diplomsko delo Ključne besede: soja, Glycine max, poljski poskusi, pridelek, zrnje, sorte, dolžina rastne dobe Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
6. Ugotavljanje okuženosti zrnja različnih vrst žit iz Prekmurja z glivami iz rodov Fusarium in Alternaria ter onesnaženost z mikotoksiniUrša Pečan, 2015, diplomsko delo Ključne besede: žita, glive, mikotoksini, Prekmurje, Fusarium, Alternaria, zrnje, okuženost, ekološka pridelava, integrirana pridelava, pšenica, tritikala, ječmen, oves, pira, rž, koruza Celotno besedilo (datoteka, 887,35 KB) |
7. Nekatere gospodarsko pomembne lastnosti čeških hibridov koruze (Zea mays L.) in ustreznost za njihovo pridelavo v SlovenijiJerca Zaverl, 2015, diplomsko delo Ključne besede: koruza, Češka, hibridi, gospodarsko pomembne lastnosti, pridelek, zrnje, odpornost rastlin, maize, hybrids, Czech republic, economicaly important properties, yields, plant resistance Celotno besedilo (datoteka, 1006,56 KB) |
8. Morfološke lastnosti in pridelek zrnja ajde (Fagopyrum esculentum Moench) iz sortnih poskusov Biotehniške fakulteteUrška Čarman, 2014, diplomsko delo Ključne besede: navadna ajda, Fagopyrum esculentum, sortni poskusi, morfološke lastnosti, pridelek, absolutna masa, zrnje, common buckwheat, variety trials, morphology, morphological characteristics, crop yields, grain, absolute mass Celotno besedilo (datoteka, 1,74 MB) |
9. Pridelek in nekatere gospodarsko pomembne lastnosti presevne pšenice (Triticum aestivum L. emend. Fiori et Paol.) sorte 'SW Kadrilj'Helena Trpin, 2013, diplomsko delo Ključne besede: žita, pšenica, Triticum aestivum, presevne sorte, lastnosti, gostota posevka, višina rastlin, pridelek, zrnje, slama, wheat, facultative cultivars, properties, sowing density, plants height, grain yield, straw yield Celotno besedilo (datoteka, 65,20 MB) |
10. Skladiščni škodljivci pšenice (Triticum aestivum L.) in njihovo zatiranjeBranko Lovrec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: skladiščni škodljivci, pšenica, Triticum aestivum, zrnata masa, poljščine, uskladiščeno zrnje, silosi, skladiščna higiena, varstvo zrnja, metode zatiranja, dezinsekcija, fumigacija, biotični ukrepi Celotno besedilo (datoteka, 1,96 MB) |