1. Reološke lastnosti vodnih raztopin izbranih soli polialilaminaNejc Kolman, 2021, magistrsko delo Ključne besede: Polialilamin, polielektrolit, viskoznost, elastični modul, viskozni modul, zeta potencial, hidrodinamski radij, protiioni, stopnja nevtralizacije Celotno besedilo (datoteka, 5,87 MB) |
|
3. Adhezija bakterij na materialih, ki so v stiku s krnomUrban Lipovž, 2018, diplomsko delo/naloga Ključne besede: adhezija bakterij, Staphylococcus epidermidis, materiali v stiku s krnom, hrapavost površine, hidrofobnost, zeta potencial Celotno besedilo (datoteka, 2,30 MB) |
|
5. Adhezija bakterij na naravnih in umetnih ortotičnih in protetičnih površinahAnita Košak, 2020, diplomsko delo Ključne besede: diplomska dela, ortotika in protetika, adhezija bakterij, Staphylococcus aureus, ortotični in protetični materiali, hrapavost, hidrofobnost, zeta potencial Celotno besedilo (datoteka, 1,81 MB) |
6. Adhezija bakterij na tekstilne materiale v ortopedskih pripomočkihSara Andrejka, 2021, diplomsko delo Ključne besede: diplomska dela, ortotika in protetika, adhezija bakterij, naravna mikrobiota kože, ortoza, tekstilni material, hidrofobnost, zeta potencial Celotno besedilo (datoteka, 1,97 MB) |
|
8. Ugotavljanje primernosti polimernih materialov za ločevanje mezenhimskih matičnih celicEdina Iljazović, 2021, magistrsko delo Ključne besede: mezenhimske matične celice, ločevanje celic, adhezija, polimeri, zeta potencial, mejni kot, hrapavost Celotno besedilo (datoteka, 2,71 MB) |
|
10. Pomen določanja hrapavosti, zeta potenciala in mejnega kota površine sadjaMarija Gorenc, 2022, diplomsko delo Ključne besede: sadje, površina sadja, kutikula, poobiralne spremembe, mejni kot, zeta potencial, mikroskopija, pritrditev bakterij Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |