1. Razlike med navadno ajdo (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarsko ajdo (Fagopyrum tatarica Gaertn.)Lea Lukšič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, zdravilne lastnosti, antioksidanti, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Polimorfizem beljakovin endosperma pri tatarski ajdi (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Sabina Levačić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, Fagopyrum tataricum, tatarska ajda, beljakovine, endosperm, polimorfizem, SDS-PAGE, elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 601,95 KB) |
3. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |
4. Vpliv selena na fiziološke in biokemijske lastnosti navadne ajde in tatarske ajde, gojene na različnih nadmorskih višinahNeja Luzar, 2021, magistrsko delo/naloga Ključne besede: navadna ajda, tatarska ajda, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, nadmorska višina, selen Celotno besedilo (datoteka, 2,47 MB) |
5. Degradation of rutin and polyphenols during the preparation of tartary buckwheat breadMaja Vogrinčič, Mária Timoracká, Silvia Melichacova, Alena Vollmannová, Ivan Kreft, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, tatarska ajda, pšenica, fagopyrum tataricum, triticum aestivum, bread, rutin, polifenoli, hplc, folin, dpph, tartary buckwheat, wheat, bread, baking rutin, quercetin, antioxidant activity, total polyphenols, dpph, folin, hplc Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
|
9. Comparison of tannin concentration in young plants of common and tartary buckwheatDrena Gadžo, Mirha Djikić, Teofil Gavrić, Petra Štrekelj, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: navadna ajda, tatarska ajda, tanini, gnojenje, polifenoli, antioksidanti, kemična sestava, fagopyrum esculentum Celotno besedilo (povezava drugam) |
|