1. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaAnita Kuraja, 2009, diplomsko delo Ključne besede: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kvercetin, in vitro/antioksidativna učinkovitost, in vivo, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 792,10 KB) |
2. Razvoj v vodi topnega propolisa z metodo sušenja z razprševanjem in liofilizacijoAnže Slukan, 2020, magistrsko delo Ključne besede: propolis, vodotopni propolis, kapsulacija, sušenje, sušenje z razprševanjem, liofilizacija, fenolne spojine, arabski gumi, malodekstrini, antioksidativni potencial, mikroskopija, elektronski mikroskop Celotno besedilo (datoteka, 3,50 MB) |
3. Kromatografske in masno spektrometrične metode za karakterizacijo fenolnih spojin v ekstraktih japonskega dresnika (Fallopia japonica Houtt.) in drugih rastlinskih ekstraktihUrška Jug, 2021, doktorska disertacija Ključne besede: Polygonum cuspidatum, Fallopia japonica, propolis, kava, šipek, hibiskus, rožmarin, žajbelj, rdeči dren, fenolne kisline, flavonoidi, flavan-3-oli, proantocianidini, antrakinoni, HPTLC, HPTLC–MS, denzitometrija, (U)HPLC–MS, SEC-HPLC–UV, test DPPH, antioksidativno delovanje, izolacija fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 7,71 MB) |
|
5. Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatkiTanja Janežič, 2018, diplomsko delo Ključne besede: med, med z dodatki, aditivi, propolis, cvetni prah, osmukanec, rdeča pesa, rumena pesa, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi, senzorična analiza, senzorična sprejemljivost Celotno besedilo (datoteka, 1,09 MB) |
|
|
|
9. Preizkušanje novega načina zatiranja gospodarsko pomembnih škodljivih organizmov krompirja (Solanum tuberosum L.) v ekološki pridelaviAleš Plut, 2016, magistrsko delo Ključne besede: krompir, Solanum tuberosum, propolis, apnena moka, briketi križnic, apneni dušik, koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, strune, Agriotes spp., črna listna pegavost, pridelek, biotično varstvo, varstvo rastlin, poljski poskus, škodljivci, bolezni Celotno besedilo (datoteka, 2,63 MB) |
10. Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravniManca Medved, 2016, magistrsko delo Ključne besede: Saccharomyces cerevisiae, kvasovke, estri kavne kisline, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, metabolna aktivnost, propolis, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,12 MB) |