1. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
2. Učinek probiotičnih kultur na bakterije Campylobacter jejuni v celičnem modelu prašičjih črevesnih epitelijskih celicValerija Mahorič, 2009, undergraduate thesis Keywords: bakterije, Campylobacter jejuni, črevesne okužbe, adhezivnost, invazivnost, znotrajcelična preživljivost, probiotične bakterije, Lactobacillus, celični model prašičjih črevesnih epitelijskih celic, celice CLAB, celice PSI cl.l, živost celičnih kultur Full text (file, 1,84 MB) |
3. Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih mišiVesna Kuhar, 2009, undergraduate thesis Keywords: Lactobacillus gasseri K7, E. coli O157:H7, probiotične bakterije, miši, gastrointestinalni trakt, RAPD, PCR Full text (file, 1,32 MB) |
4. Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslihSaša Rot, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCR Full text (file, 3,45 MB) |
5. Vpliv uživanja antibiotikov v kombinaciji s probiotičnim pripravkom na mikrobiološko sestavo blata odraslihMaja Primožič, 2012, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, probiotični izdelki, antibiotično zdravljenje, antibiotiki, blato odraslih, mikrobne združbe, bifidobakterije, molekularne metode, PCR v realnem času Full text (file, 1,83 MB) |
6. Izraba odpadne kisle sirotke za gojenje laktobacilov s probiotičnim potencialomTjaša Žohar, 2021, master's thesis Keywords: kisla sirotka, stranski produkt, uporaba sirotke, laktobacili, probiotične bakterije, bioproces, kvasni ekstrakt, mikrobiološke metode, bioreaktor Full text (file, 3,67 MB) |
7. Probiotična prehranska dopolnila v luči spremenjene zakonodaje o zdravstvenih trditvah na živilihMiha Sikošek, 2018, master's thesis Keywords: probiotiki, prehranska dopolnila, označevanje izdelkov, deklaracije izdelkov, zakonodaja, probiotične bakterije, mikrobiološke metode, varnost potrošnika Full text (file, 2,20 MB) |
|
9. Učinek probiotičnih bakterij na adhezivnost in invazivnost bakterij Campylobacter jejuni v celičnem modelu piščančjih in prašičjih črevesnih epitelijskih celicDaša Kavka, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, Lactobacillus sp., učinkovitost probiotičnih bakterij, adhezivnost, invazivnost, Campylobacter jejuni, celične kulture, črevesne epitelijske celice, B1OXI, PSI cl. 1, celični inserti Full text (file, 1,57 MB) |
10. Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizoSuzana Grešak, 2016, master's thesis Keywords: probiotične bakterije, priprava vzorcev, štetje kolonij, mikrobiološka analiza, razredčevala, uporaba razredčeval, bifidobakterije, laktobacili Full text (file, 1,06 MB) |