1. Vpliv vizualnih komunikacij pri izbiri živilKatja Vučko, 2010, diplomsko delo Ključne besede: potrošniki, študenti kot potrošniki, nakupno vedenje, nakupovanje živil, embalaža, pakiranje živil, vizualne komunikacije, izbira živil Celotno besedilo (datoteka, 1,42 MB) |
2. Migracije snovi med embalažo in živiliJana Petelin Zadnik, 2019, diplomsko delo Ključne besede: živila, pakiranje živil, migracije, plastična embalaža, papirna embalaža, steklena embalaža, kovinska embalaža Celotno besedilo (datoteka, 551,61 KB) |
3. Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislinDamir Kakovič, 2013, magistrsko delo Ključne besede: pakiranje živil, mesni izdelki, sekljanci, perutninske pleskavice, funkcionalna živila, n-3 maščobne kisline, modificirana atmosfera Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |
4. Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkovJanja Fingušt, 2016, diplomsko delo Ključne besede: pakiranje živil, aktivno pakiranje, lovilci kisika, absorpcija kisika, meso, mesni izdelki, šunka, salama, pleskavica, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,77 MB) |
5. Vpliv pakiranja na sintezo aflatoksina B1 v živilihVanja Koroša, 2020, diplomsko delo Ključne besede: živila, pakiranje živil, embalažni materiali, polietilen laminiran aluminij, etilen vinil alkohol, polipropilen, plesni, mikotoksini, aflatoksin B1 Celotno besedilo (datoteka, 265,63 KB) |
6. Protiglivna aktivnost funkcionalizirane folije z izvlečkom rjave alge Padina pavonicaPia Pecik, 2022, diplomsko delo Ključne besede: konzerviranje živil, pakiranje živil, aktivno pakiranje, protimikrobno delovanje, protimikrobne snovi, Padina pavonica, funkcionalizirane folije, PLA folije, Aspergillus flavus Celotno besedilo (datoteka, 782,87 KB) |
|
8. Protimikrobna aktivnost embalažnih folij s premazom hitozana in kombinacijo rastlinskih izvlečkovTina Krajnc, 2023, magistrsko delo Ključne besede: pakiranje živil, aktivna embalaža, rastlinski izvlečki, hitozan, PLA, antioksidativna aktivnost, protimikrobna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 1,87 MB) |