1. Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhovVesna Slemenšek, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, encimi, sladna moka, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |
2. Mediteranska prehrana kot zdrav način prehranjevanjaPetra Veternik, 2018, diplomsko delo Ključne besede: mediteranska prehrana, zdrav način prehranjevanja, sadje, zelenjava, pšenični izdelki, meso, ribe, oljčno olje, oreščki, semena, vino, zelišča, bolezni sodobnega sveta, slovenska prehrana Celotno besedilo (datoteka, 755,63 KB) |
3. Hranilna in energijska vrednost nekaterih slovenskih žitnih izdelkovNataša Baloh, 2016, diplomsko delo Ključne besede: žitni izdelki, prosena kaša, rženi kosmiči, pšenični kosmiči, ječmenovi kosmiči, polenta, koruzni zdrob, ješprenj, kemijska sestava, voda, pepel, beljakovine, maščobe, prehranske vlaknine, ogljikovi hidrati, energijska vrednost, prehranske tabele Celotno besedilo (datoteka, 767,97 KB) |
4. Uporaba emulgatorjev na osnovi monogliceridov v pekarstvuMatejka Fajs, 2006, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, emulgatorji, monogliceridi, E471, staranje kruha, specifični volumen kruha Celotno besedilo (datoteka, 1,67 MB) |
5. Uporaba različnih sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae za pripravo kruhaPia Kanc, 2020, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, kvas, pekovske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 797,73 KB) |
6. Obogatitev belega pšeničnega kruha s prehransko vlakninoJanja Jeseničnik, 2022, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, bel pšenični kruh, prehranska vlaknina, vlaknina ovsa, inulin, NUTRIOSE®, preoblikovanje živil, vsebnost prehranske vlaknine, metoda AOAC 991.43, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |