Ključne besede: goveje meso, toplotna obdelava, heterociklični amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, oksidativni stres, znotrajcelična oksidacija, Saccharomyces cerevisiaeCelotno besedilo (datoteka, 2,11 MB)
Ključne besede: piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 784,39 KB)
Ključne besede: meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, antioksidanti, ekstrakti brina, kreatin, kreatinin, proste aminokisline, fenolne spojine, HPLC-MC, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojineCelotno besedilo (datoteka, 834,87 KB)
Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojineCelotno besedilo (datoteka, 944,10 KB)