1. Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactisPetra Zadravec, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, hepatitis A, antigen hepatitisa A, površinska predstavitev, nosilni proteini, pretočna citometrija Celotno besedilo (datoteka, 2,86 MB) |
2. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 929,37 KB) |
3. Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vinaMaja Ambrožič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vino, modra frankinja, biološki razkis, mlečnokislinske bakterije, hlapne komponente, višji alkoholi, estri, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 781,49 KB) |
4. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Celotno besedilo (datoteka, 586,05 KB) |
5. Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testihTomaž Redek, 2009, diplomsko delo Ključne besede: pekarstvo, testo, vzhajanje testa, kisla testa, fermentacija testa, mlečnokislinske bakterije, kvasovke, hlapne spojine, sekundarni metaboliti, ocetna kislina, diacetil, 3-hidroksi-2-butanon, pH vrednost, aroma kruha Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
|
7. Tehnološke in senzorične lastnosti kruha z drožmiLuka Korošec, 2021, diplomsko delo Ključne besede: droži, kruh z drožmi, Lactobacillus, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, aroma, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 614,26 KB) |
|
|
10. Acid resistance and response to pH-induced stress in two Lactobacillus plantarum strains with probiotic potentialHelena Šeme, Gregor Kosec, Mateja Štempelj, Hrvoje Petković, Štefan Fujs, Krešimir Gjuračić, Bojana Bogovič Matijašić, Blaženka Kos, Jagoda Šušković, 2015, izvirni znanstveni članek Ključne besede: mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus plantarum, probiotiki, fiziologija mikroorganizmov, industrijska mikrobiologija, aplikacije Celotno besedilo (povezava drugam) |