1. Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2Maja Šikić Pogačar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, stres, stradanje, oksidativni stres, toplotni stres, kultivabilnost, živost, virulentnost, Caco-2, makrofagi J774 Celotno besedilo (datoteka, 1,11 MB) |
2. Morfologija, kultivabilnost in preživelost celic ter izražanje genov flaA in groEL bakterij Campylobacter jejuni v razmerah toplotnega stresaMateja Jurada, 2008, diplomsko delo Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, toplotni stres, stradanje, morfologija, kultivabilnost celic, živost celic, izražanje genov, flaA, groEL Celotno besedilo (datoteka, 1,02 MB) |
3. Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopijeLuka Svet, 2018, magistrsko delo Ključne besede: oksidativni stres, antioksidant, oksidant, in vivo antioksidativna učinkovitost, polifenoli, epigalokatehin galat, menadion, kultivabilnost, znotrajcelična oksidacija, oksidativne poškodbe lipidov, metabolna aktivnost, infrardeča spektroskopija, FTIR, kvasovka Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
4. Odziv bakterij Campylobacter jejuni na temperaturni in oksidativni stresAnja Klančnik, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: bakterije, Campylobacter jejuni, stres, oksidativni stres, temperaturni stres, stradanje, kultivabilnost celic, živost celic, morfologija celic, izražanje genov, antioksidativni obrambni sistemi Celotno besedilo (datoteka, 2,81 MB) |
5. Analiza primernosti metod določanja živosti kvasovk med zaporednimi fermentacijami pivaAleš Ogrinec, 2016, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, pivske kvasovke, Saccharomyces pastorianus, pivo, fermentacija piva, inokulacija, živost, vitalnost, kultivabilnost, flokulacija Celotno besedilo (datoteka, 4,25 MB) |
6. Vpliv okoljskih dejavnikov na bakterije Campylobacter jejuni NCTC 11168 in izbrane mutanteŽiva Lavriša, 2012, diplomsko delo Ključne besede: Campylobacter jejuni, ekologija mikroorganizmov, kultivabilnost, morfologija, okoljski dejavniki, oksidativni stres, stradanje, izvleček rožmarina, izlivne črpalke, sistem za signaliziranje Celotno besedilo (datoteka, 3,02 MB) |
7. Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coliMirjan Švagelj, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Escherichia coli, kultivabilnost, metabolna aktivnost, ekstrakt rožmarina, Rosmarinus officinalis L., CellTiter-Blue, BacTiter-Glo Celotno besedilo (datoteka, 940,25 KB) |
8. Proučevanje povezave med kronološkim staranjem in avtofagijo pred in po izpostavitvi kvasovk Saccharomyces cerevisiae naravnim spojinamMiha Bajc, 2023, magistrsko delo Ključne besede: avtofagija, kvasovke, staranje, CLS, živost, kultivabilnost, matični mleček, rapamicin, Saccharomyces cerevisiae, optimizacija Celotno besedilo (datoteka, 1,05 MB) |