Ključne besede: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracijCelotno besedilo (datoteka, 1,67 MB)
Ključne besede: glive, plesni, Aspergillus, Zygomicetes, diagnostika glivičnih infekcij, mikoze, identifikacija plesni, konvencionalne metode, masna spektrometrija, MALDI-TOF MSCelotno besedilo (datoteka, 1,21 MB)
Ključne besede: probiotiki, probiotični mlečni izdelki, jogurt, prisotnost probiotičnih bakterij, izolacija DNA, konvencionalne metode, PCR, nadzor nad živili, ustreznost deklaracijCelotno besedilo (datoteka, 713,26 KB)
Ključne besede: probiotiki, probiotični izdelki, prehranski dodatki, Fermental, Linex, Probio, Prolife, označevanje izdelkov, prisotnost probiotičnih mikroorganizmov, izolacija DNA, molekularne metode, konvencionalne metode, nadzor nad živiliCelotno besedilo (datoteka, 507,21 KB)