Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 915,07 KB)
Ključne besede: kruh, grozdne tropine, oljčna pogača, reološke lastnosti testa, senzorične lastnosti, fenolne spojine, antioksidativna aktivnost, prehranska vlaknina, protimikrobno delovanjeCelotno besedilo (datoteka, 6,43 MB)
Ključne besede: živilska mikrobiologija, grozdje, mošt, grozdne sorte, vinorodni okoliš, plesni, raznolikost plesni, izolacija plesni, identifikacija plesni, Penicillium, Aspergillus, mikotoksini, aflatoksin B1, ohratoksin ACelotno besedilo (datoteka, 1,51 MB)
Ključne besede: fenolne spojine, rastlinski izvlečki, grozdne tropine, vinska trta, Vitis vinifera, protimikrobne snovi, protimikrobna aktivnost, patogeni mikroorganizmi, minimalna inhibitorna koncentracija, MIKCelotno besedilo (datoteka, 2,12 MB)
Ključne besede: grozdje, grozdne pečke, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, vsebnost vodeCelotno besedilo (datoteka, 332,66 KB)
Ključne besede: 'Merlot', tla, fliš, vodni potencial trt, grozdje, jagodne kožice, grozdne pečke, vino, senzorična analiza, polifenoliCelotno besedilo (datoteka, 68,36 MB)