1. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 4,86 MB) |
|
|
4. Viscosity of aqueous solutions of tetramethyl-, tetraethyl-, tetra-n-propyl-, tetra-n-butyl-, and tetra-n-pentylammonium cyclohexylsulfamates from 293.15 K to 323.15 KCveto Klofutar, Jaka Horvat, Marija Bešter-Rogač, Darja Rudan Tasič, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: fizikalna kemija, vodne raztopine, fizikalno-kemijske lastnosti vodnih raztopin, termodinamika, strukturne interakcije, transportni prenos raztopine, viskoznost, Kaminsky-jeva enačba, viskozni A-, B- in D-koeficienti, aktivacijski parametri, ciklosulfamati, cikloheksilsulfamati, tetra-n-alkilamonijeve soli, ioni, viscosity data, viscosity coefficients, activation parameters, cyclohexylsulfamates, aqueous solutions Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. Računska optimizacija izplena metana pridobljenega v semikontinuirani anaerobni razgradnjiLeon Deutsch, 2018, magistrsko delo Ključne besede: anaerobna razgradnja, bioplin, sirotka, optimizacija, fizikalno-kemijski parametri, test BMP, metan, alkaliteta, mikroelementi, NM-MDS Celotno besedilo (datoteka, 3,59 MB) |
|
7. Mikrobiološka razgradnja arheološkega mokrega lesaBarbara Kozjek, 2015, magistrsko delo Ključne besede: arheološki mokri les, mikrobiološka razgradnja, fizikalno-kemijski parametri, mikrobiološki parametri, opuščeni glinokop na Ljubljanskem barju, depozitorij, okoljski monitoring Celotno besedilo (datoteka, 2,92 MB) |
8. Fizikalno-kemijski parametri in struktura mikrobnih združb ob zagonu industrijskih bioplinskih anaerobnih reaktorjevDomen Zavec, 2015, magistrsko delo Ključne besede: bioplin, bioreaktor, zagon, mikrobne združbe, fizikalno-kemijski parametri, arheje, bakterije, anaerobna presnova, fermentor, metan Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
9. Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinuUrška Žnidaršič, 2016, magistrsko delo Ključne besede: vino, žveplov dioksid, antioksidanti, protimikrobne snovi, molekularna oblika, bela vina, rdeča vina, rdečkasta vina, vina PTP, fizikalno-kemijski parametri Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) |
10. Ekološki status ribnika TivoliŽiva Krelj, 2007, diplomsko delo Ključne besede: ribnik, ekološki status, fitoplankton, zooplankton, makroinvertebrati, fizikalno-kemijski parametri, evtrofikacija, park Tivoli Celotno besedilo (datoteka, 618,37 KB) |