|
2. Vpliv tehnoloških postopkov na vsebnost fitinske kisline v različnih vrstah kruhaIrena Kurent, 2016, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, moka, vrsta moke, tehnološki postopek, kruh, kislo testo, fitinska kislina Celotno besedilo (datoteka, 518,09 KB) |
|
4. Določevanje fitinske kisline in železa v stročnicahKlara Kočevar, 2021, magistrsko delo Ključne besede: fitinska kislina, potenciometrična titracija, ionska izmenjevalna kolona, železo, AAS, standardni dodatek, železov(II)/železov(III) fitat Celotno besedilo (datoteka, 3,32 MB) |
5. Vpliv različnih postopkov priprave na nekatere prehransko pomembne komponente psevdožitAna Glibota, 2022, magistrsko delo Ključne besede: psevdožita, ajda, kvinoja, amarant, kaljenje, namakanje, sušenje, kuhanje, fenoli, antioksidativni potencial, fitinska kislina, prehranska vlaknina Celotno besedilo (datoteka, 1,65 MB) |
|
7. Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu LactobacillusMaruša Klančar, 2023, magistrsko delo Ključne besede: fižolova moka, mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, L. plantarum, L. brevis, L. fermentum, optimizacija, ovrednotenje, mlečna kislina, fitinska kislina, fitazna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 2,57 MB) |
8. Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove mokeTina Šaula, 2023, magistrsko delo Ključne besede: stročnice, grah, grahova moka, fermentacija, mlečna kislina, stopnja proteolize, biogeni amini, fitinska kislina Celotno besedilo (datoteka, 2,38 MB) |
|
|