1. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, undergraduate thesis Keywords: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Full text (file, 1,17 MB) |
2. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaAnita Kuraja, 2009, undergraduate thesis Keywords: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kvercetin, in vitro/antioksidativna učinkovitost, in vivo, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 792,10 KB) |
3. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih oljMaruša Lamut, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinska olja, oljčna olja, ekstra deviška oljčna olja, Olea europaea, metanolni ekstrakti, fenolne spojine, in vitro antioksidativna učinkovitost, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 498,04 KB) |
|
5. Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)Vedran Manzin, 2010, undergraduate thesis Keywords: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorji Full text (file, 889,13 KB) |
6. Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarinaNina Čeperlin, 2011, undergraduate thesis Keywords: fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, vinska trta, Vitis vinifera L., ekstrakti listov vinske trte, ekstrakti grozdnih kožic, ekstrakt rožmarina, Rosmarinus officinalis L. Full text (file, 778,42 KB) |
7. Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trteNika Vračar, 2011, undergraduate thesis Keywords: fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, rastlinski ekstrakti, vinska trta, Vitis vinifera L., ekstrakti iz kožic grozdnih jagod, ekstrakti iz listov vinske trte, metanolni ekstrakti Full text (file, 1,52 MB) |
8. Vsebnost fenolnih spojin v granatnem jabolku (Punica granatum)Uroš Zalar, 2011, undergraduate thesis Keywords: granatno jabolko, Punica granatum, brazilsko geografsko poreklo, hrvaško geografsko poreklo, rastlinski ekstrakti, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, TLC, kromatografske metode Full text (file, 1,25 MB) |
9. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doctoral dissertation Keywords: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Full text (file, 2,96 MB) |
10. Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost ekstrakta kimchijaKaja Hribar, 2017, undergraduate thesis Keywords: fermentirana živila, kimchi, sok iz kimchija, ekstrakt iz kimchija, fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin‒Ciocalteu, DPPH Full text (file, 358,33 KB) |