Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, eterična olja, patogeni mikroorganizmi, mikrodilucija v tekočem gojišču, minimalna inhibitorna koncentracija, MIKCelotno besedilo (datoteka, 867,33 KB)
Ključne besede: fenolne spojine, rastlinski izvlečki, grozdne tropine, vinska trta, Vitis vinifera, protimikrobne snovi, protimikrobna aktivnost, patogeni mikroorganizmi, minimalna inhibitorna koncentracija, MIKCelotno besedilo (datoteka, 2,12 MB)
Ključne besede: Fosfomicin, agar dilucija, odpornost proti antibiotikom, minimalna inhibitorna koncentracija (MIK), gradient difuzijski testi (GDT)Celotno besedilo (datoteka, 2,91 MB)
Ključne besede: živilska mikrobiologija, gotove jedi, namaz iz jajčevca, konzervansi, bioaktivni izvlečki, protimikrobna aktivnost, mikrobiološka stabilnost, antioksidativnost, embalaža, PLA, MIK, MBK, kinetika rasti, povzročitelji kvara, patogeni mikroorganizmiCelotno besedilo (datoteka, 2,32 MB)