1. Protibakterijsko delovanje eteričnega olja cimetaZala Šturm, 2021, diplomsko delo Ključne besede: eterično olje, hidrolat, cimet, protimikrobno delovanje, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria innocua, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 933,70 KB) |
|
|
|
5. Prilagoditev postopkov določanja permeabilnosti sestavin eteričnih olj skozi kožo prašičjega uhlja in vitroNeja Potočnik, 2020, diplomsko delo/naloga Ključne besede: Eterično olje, permeabilnost, koža prašičjega uhlja, Franzove difuzijske celice, plinska kromatografija, dermalna absorpcija, limonen, linalol, linalil acetat, kafra, mentol, optimizacija postopkov za določanje permeabilnosti, površinsko aktivna snov Celotno besedilo (datoteka, 1,27 MB) |
|
7. Dejavniki, ki vplivajo na vsebnost in kakovost eteričnega olja damaščanske vrtnice (Rosa Damascena Mill.)Nina Kunc, 2017, diplomsko delo Ključne besede: dejavniki, eterično olje, damaščanska vrtnica, rosa damascena, kakovost, vsebnost Celotno besedilo (datoteka, 1,33 MB) |
8. Kvantifikacija protiadhezijskega učinka izvlečkov navadnega brina (Juniperus communis) pri bakterijah vrste Campylobacter jejuniŠpela Zorko, 2017, magistrsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter jejuni, bakterijski biofilmi, adhezija, rastlinski izvlečki, navadni brin, Juniperus communis, fenolne spojine, eterično olje, protimikrobne snovi, protiadhezijska učinkovitost, molekularne tehnike, PCR, qPCR Celotno besedilo (datoteka, 2,27 MB) |
9. Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivuMiha Ocvirk, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: hmelj, Humulus lupulus L., hmeljni ekstrakt, alfa-kisline, eterično olje, pivo, hmeljenje, aroma, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, izotopska razmerja, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 6,86 MB) |
|