|
2. Changes in metabolite patterns during refrigerated storage of lamb's lettuce (Valerianella locusta L. Betcke)Valentina Schmitzer, Mateja Šenica, Ana Slatnar, Franci Štampar, Jerneja Jakopič, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Valerianella locusta, primary metabolites, storage, chlorophyll, phenolics, carotenoids Celotno besedilo (datoteka, 631,13 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Aktivnost encimov fenilpropanoidne poti in izbranih metabolitov v plodovih in listih jablane (Malus domestica Borkh.) okuženih z jablanovim škrlupom (Venturia inaequalis (Cooke) G. Winter)Ana Slatnar, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: jablana, Malus domestica, škrlup, Venturia inaequalis, encimi, sekundarni metaboliti, fenilpropanoidna pot, fenoli, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 24,80 MB) |
4. Enzyme activity of the phenylpropanoid pathway as a response to apple scab infectionAna Slatnar, Maja Mikulič Petkovšek, Heidi Halbwirth, Franci Štampar, Karl Stich, Robert Veberič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: jablanov škrlup, varstvo rastlin, fenolne snovi, naravna zaščita, jablana, odpornosti proti boleznim, venturia inaequalis, enzimska aktivnost Celotno besedilo (povezava drugam) |
5. The influence of organic/integrated production on the content of phenolic compounds in apple leaves and fruits in four different varieties over a 2-year periodMaja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, jablana, sorte, fenoli, fenolne spojine, flavonoidi, integrirano pridelovanje, organsko pridelovanje, fruit growing, apples, cultivars, phenols, phenolic compounds, flavonoids, antioxidants, integrated production, organic production Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. HPLC-MS identification of phenols in hazelnut (Corylus avellana L.) kernelsJerneja Jakopič, Maja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Anita Solar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hazelnuts, kernels, HPLC-MS, phenolic compounds, flavanols, antioxidant activity, phenols, analythical methods Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Roasting affects phenolic composition and antioxidative activity of hazelnuts (Corylus avellana L.)Valentina Schmitzer, Ana Slatnar, Robert Veberič, Franci Štampar, Anita Solar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, leska, polifenoli, praženi lešniki, fenoli Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Comparative study of primary and secondary metabolites in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivarsValentina Schmitzer, Ana Slatnar, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Boris Krška, Franci Štampar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: sadjarstvo, marelica, sorte, metaboliti, kemična sestava, fenoli, fenolne spojine, ogljikovi hidrati, organske kisline, barva ploda, fruit growing, apricots, cultivars, metabolites, phenols, phenolic compounds, carbohydrates, organic acids, colour parameters Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. Influence of foliar fertilization with P and K on chemical constituents of grapes cv. 'Cardinal'Ana Topalović, Ana Slatnar, Franci Štampar, Mirko Knežević, Robert Veberič, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antociani, flavans-3-oil, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, vitis vinifera, sladkorji, namizno grozdje Celotno besedilo (povezava drugam) |