Ključne besede: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pHCelotno besedilo (datoteka, 817,81 KB)
Ključne besede: šunka, prekajena šunka, nitritna sol, nadomestek soli, fosfati, zmanjševanje soli, barva, slanost, senzorične lastnosti, tehnološka kakovostCelotno besedilo (datoteka, 954,91 KB)
Ključne besede: gotove jedi, čufti, sol, zmanjševanje vsebnosti soli, vsebnost soli, paradižnikova omaka, kemijska sestava, senzorične lastnosti, teksturaCelotno besedilo (datoteka, 534,87 KB)
Ključne besede: mesni izdelki, paštete, jetrna pašteta, morska sol, nitritna sol, fosfati, zmanjševanje soli, barva, tekstura, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 572,56 KB)