Ključne besede: živila, živilska tehnologija, konditorstvo, konditorski izdelki, bonboni, karamele, žvečilni gumi, sladkor, sladkorni izdelki, sirupi, želirna sredstva, emulgatorji, aditivi, barvila, aromeCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: sladila, 6-n-propiltiouracil, senzorična analiza, relativna sladkost, zaznava okusa, sladkor, sirupi, umetna sladila, intenzivna sladila, hranilna sladilaCelotno besedilo (datoteka, 1,19 MB)
Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacijeCelotno besedilo (datoteka, 5,53 MB)
Ključne besede: pijače, mladostniki, brezalkoholne pijače, uživanje pijač, vsebnost sladkorja, sladkor, pijače z dodanim sladkorjem, sadni sokovi, nektarji, sirupi, ledeni čaji, voda z okusom, vpliv na zdravje, debelost, diabetes, prehranski dnevnikCelotno besedilo (datoteka, 1020,10 KB)