1. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v droboviniJasmina Halilović, 2008, undergraduate thesis Keywords: koencimi, koencim Q10, piščanci, drobovina piščancev, piščančja jetra, piščančja srca, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Full text (file, 1,00 MB) |
2. Mycoplasma synoviae induces upregulation of apoptotic genes, secretion of nitric oxide and appearance of an apoptotic phenotype in infected chicken chondrocytesDaliborka Dušanić, Dušan Benčina, Irena Oven, Ivanka Cizelj, Mojca Benčina, Mojca Narat, 2012, original scientific article Keywords: mikrociologija, mikoplazme, Mycoplasma synoviae, piščanci, hondrociti, imunologija Full text (outside link) |
3. Mapping the chicken RAIDD gene- a candidate for high growth (Hg)Jacueline Smith, Robert Ian Paton, Simon Horvat, David William Burt, 1999, published scientific conference contribution abstract Keywords: molekularna genetik, mapiranje, geni, RAIDD, Hg, kokoši, piščanci Full text (outside link) |
4. Mycoplasma synoviae invades non-phagocytic chicken cells in vitroDaliborka Dušanić, Rebeka Lucijana Berčič, Ivanka Cizelj, Simona Salmič, Mojca Narat, Dušan Benčina, 2009, original scientific article Keywords: mikrobiologija, mikoplazme, Mycoplasma synoviae, invazivnost, piščanci, celice Full text (outside link) |
5. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Full text (outside link) |
6. Vpliv dodatka naravnih in sintetičnih antioksidantov na oksidativno stabilnost krme za pitovne piščanceJure Podobnik, 2017, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krmni dodatki, antioksidanti, krma, oksidativna stabilnost Full text (file, 1,51 MB) |
7. Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancihVida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir, 2008, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, mikotoskini, fuzarijski toksini, lipidna peorksidacija, proizvodne lastnosti Full text (outside link) |
8. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doctoral dissertation Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Full text (file, 1,87 MB) |
9. Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rejNina Korenčan, 2017, undergraduate thesis Keywords: piščanci, reja piščancev, intenzivna reja, ekološka reja, reja z dodanim selenom, meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, kemijska sestava, senzorične analize, instrumentalne metode, senzorične lastnosti Full text (file, 1,07 MB) |
10. Vpliv dodatka vitaminov C in E, selena ter rastlinskih polifenolov v krmo za pitovne piščance na oksidativno stabilnost mesaNeda Vujasinović, 2018, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, vitamini, selen, rastlinski polifenoli, meso, oksidativna stabilnost Full text (file, 1,37 MB) |