1. Vpliv gnojenja poljščin z organskimi gnojili in mineralnim dušikom v poskusih IOSDV Rakičan in Jable na spremembo kislosti talMatej Šifrer, 2007, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, žita, gnojenje, organska gnojila, mineralni dušik, tla, kislost tal, poljski poskusi, gnojilni poskusi, Jable, Rakičan Celotno besedilo (datoteka, 532,38 KB) |
|
|
|
5. Doseganje kislinskega ravnotežja v vinuAnja Zupanc, 2018, diplomsko delo Ključne besede: vino, kislost, organske kisline, skupne kisline, kislinsko ravnotežje, kemijski razkis, fizikalno-kemijske lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) |
6. Vsebnost sladkorja v sadnih nektarjih in sadnih jogurtihUrša Skubic, 2019, diplomsko delo Ključne besede: sladkor, sadni nektarji, jabolčni nektar, sadni jogurti, borovničev jogurt, vsebnost sladkorjev, senzorične lastnosti, sladkost, kislost, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 679,77 KB) |
7. Vpliv pH vrednosti substrata na razvoj barve pri lobeliji (Lobelia erinus L.)Petra Trofenik, 2015, diplomsko delo Ključne besede: okrasne rastline, lobelija, Lobelia erinus, substrati, pH vrednost, kislost tal, barva cvetov, antocianini Celotno besedilo (datoteka, 1,25 MB) |
8. Določanje fizikalno-kemijskih lastnosti različnih vrst medu, sirupov in njihovih mešanicKaira Recko, 2022, magistrsko delo Ključne besede: med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, fizikalno-kemijske lastnosti, vsebnost vode, električna prevodnost, kislost, barva, diferenčna dinamična kalorimetrija, senzorične lastnosti, pristnost medu, metode preverjanja pristnosti medu Celotno besedilo (datoteka, 3,10 MB) |