1. Prireja in fizikalne lastnosti jajc slovenskih tradicionalnih pasem kokoši lahkega tipaAlenka Strelec, Dušan Terčič, Špela Malovrh, Antonija Holcman, 2009, original scientific article Keywords: kokoši, nesnice, lahki tip, tradicionalne pasme, nesnost, jajca, fizikalne lastnosti, Slovenija Full text (outside link) |
2. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Full text (file, 390,04 KB) |
3. Vpliv informacije o blagovni znamki in sistemu reje kokoši na potrošnikovo senzorično vrednotenje jajcSuzana Keser, 2009, undergraduate thesis Keywords: živila, jajca, blagovna znamka, reje kokoši, baterijska reja, prosta reja, ekološka reja, sprejemljivost živil, slovensko tržišče, potrošniki, nakupovalne navade, senzorične lastnosti Full text (file, 674,27 KB) |
4. Pomen jajc v prehrani študentovKarmen Tisaj, 2011, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana študentov, potrošniki, jajca, uživanje jajc, hranilna vrednost jajc, obogatena jajca, holesterol, prehransko znanje Full text (file, 759,16 KB) |
|
|
7. Strategija razvoja kmetij, ki se ukvarjajo s prirejo jajcMarija Klopčič, Barbara Podržaj, Antonija Holcman, 2014, original scientific article Keywords: perutnina, kokoši, nesnice, jajca, kmetije, strategija razvoja, ankete, Slovenija Full text (outside link) |
|
9. Vrednotenje barve rumenjakovAnja Gašperlin, 2018, undergraduate thesis Keywords: jajca, rumenjak, barva, karotenoidi, spektrofotometrija, kromometer, barvna pahljača, senzorična analiza, potrošniki Full text (file, 1,37 MB) |
10. Vpliv razredčevalca in temperature tajanja na reprodukcijski potencial odmrznjenega petelinjega semenaMarko Bizjak, 2018, master's thesis/paper Keywords: perutnina, reprodukcija, petelini, petelinje seme, razredčevalci, temperatura, jajca, oplojenost, valilnost Full text (file, 1,55 MB) |