Ključne besede: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracijCelotno besedilo (datoteka, 1,67 MB)
Ključne besede: mikrobiologija, aerobne bakterije, rečni sediment, gojitvene metode, molekularne metode, varstvo okolja, SlovenijaCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: živilska mikrobiologija, kvasovke, določanje kvasovk, gojitvene metode, molekularne tehnike, PCR, DGGE, živila, kvar živil, vino, pivo, sir, olje, medCelotno besedilo (datoteka, 1,74 MB)
Ključne besede: mikrobne združbe, glive, soline, solinsko blato, bolneologija, gojitvene metode, TTGE, Aspergillus fumigatus, Eurotium repens, Fusarium oxysporumCelotno besedilo (datoteka, 1,80 MB)
Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, mikrobiološke metode, klasične gojitvene metode, obogatitvena gojišča, molekularne metode, PCR v realnem času, meja detekcije, površinske vode, piščančje meso, mesni pripravkiCelotno besedilo (datoteka, 798,28 KB)
Ključne besede: probiotične bakterije, rod Lactobacillus, probiotični mlečni izdelki, probiotična prehranska dopolnila, gojitvene metode, gojišča, selektivnost gojišč, molekularne tehnike, metoda PCRCelotno besedilo (datoteka, 3,11 MB)
Ključne besede: Aggregatibacter actinomycetencomitans ustna votlina gojitvene metode protimikrobne snovi BacillusCelotno besedilo (datoteka, 1,54 MB)