1. Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)Martina Kodrič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., rastlinske sorte, namizno grozdje, kakovost, skladiščenje, organske kisline, ogljikovi hidrati, fenolne snovi Celotno besedilo (datoteka, 650,66 KB) |
2. Primerjava vsebnosti fenolnih snovi v listih in plodovih sort jablane (Malus domestica Borkh.) iz integrirane in ekološke pridelaveTanja Smukovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: Malus domestica Borkh., sadjarstvo, jablane, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, sekundarni metaboliti, integrirana pridelava, ekološka pridelava, fenoli Celotno besedilo (datoteka, 745,05 KB) |
3. Vpliv jablanovega škrlupa (Venturia inaequalis (Cooke) G. Wind./Aderh.) na vsebnost fenolnih snovi v listih jablane (Malus domestica Borkh.) sorte 'Zlati delišes'Monika Klinar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablane, Malus domestica, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, bolezni rastlin, jablanov škrlup, Venturia inaequalis, varstvo rastlin, fenoli Celotno besedilo (datoteka, 595,02 KB) |
4. Odziv fenolnega metabolizma v plodovih jablane (Malus domestica Borkh.) sorte 'Zlati delišes' na škropljenje z natrijevim bikarbonatomDomen Fink, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablana, Malus domestica, Zlati delišes, kemična sestava, natrijev bikarbonat, soda bikarbona, varstvo rastlin, škropljenje, jablanov škrlup, fenolne spojine, fenoli, glivične bolezni, okužba Celotno besedilo (datoteka, 1000,11 KB) |
|
6. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
7. Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem oljuBarbara Maček, 2006, diplomsko delo Ključne besede: polifenoli, netresk, Sempervivum tectorum L., ruskus, Ruscus aculeatus L., riček, ričkovo olje, Camelina sativa olje, fenolne spojine, ekstrakcija fenolnih spojin, skupne fenolne spojine, antioksidativne lastnosti polifenolov, HPLC, MS Celotno besedilo (datoteka, 684,91 KB) |
8. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
9. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Celotno besedilo (datoteka, 883,33 KB) |
10. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |