1. Pomološke lastnosti sort jablan (Malus domestica Borkh.) primernih za ekološko pridelavoIrena Črček, 2007, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, jablana, Malus domestica, ekološka pridelava, sladkorji, organske kisline, fenoli, razvoj, rastlinske sorte, sortne značilnosti Celotno besedilo (datoteka, 262,20 KB) |
|
3. Primerjava vsebnosti fenolnih snovi v listih in plodovih sort jablane (Malus domestica Borkh.) iz integrirane in ekološke pridelaveTanja Smukovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: Malus domestica Borkh., sadjarstvo, jablane, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, sekundarni metaboliti, integrirana pridelava, ekološka pridelava, fenoli Celotno besedilo (datoteka, 745,05 KB) |
4. Varstvo sadnega drevja v ekološki pridelavi in možnosti za implementacijo ekološke pridelave na območju Brkinov in KrasaUroš Križaj, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, entomologija, bolezni rastlin, sadno drevje, ekološka pridelava, Brkini, Kras, sadjarstvo, varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 720,66 KB) |
5. Ovčja volna in ostružki usnja kot gnojili v ekološki pridelavi šparglja (Asparagus officinalis L.)Andrej Vončina, 2010, diplomsko delo Ključne besede: gnojenje, gnojila, organska gnojila, gnojila živalskega izvora, ovčja volna, ostružki usnja, ekološka pridelava, šparglji, Asparagus officinalis, pridelek, kemična sestava, odpadni materiali Celotno besedilo (datoteka, 521,95 KB) |
|
7. Poslovni načrt pridelovanja oljčnega olja na ekološki kmetijiJernej Brec, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, oljke, Olea europea, ekološka pridelava, oljkarstvo, oljčno olje, poslovni načrti, poslovno načrtovanje, Slovenska Istra Celotno besedilo (povezava drugam) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Celotno besedilo (datoteka, 905,53 KB) |
|
10. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,96 MB) |