1. Pomološke lastnosti sort jablan (Malus domestica Borkh.) primernih za ekološko pridelavoIrena Črček, 2007, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jablana, Malus domestica, ekološka pridelava, sladkorji, organske kisline, fenoli, razvoj, rastlinske sorte, sortne značilnosti Full text (file, 262,20 KB) |
|
3. Primerjava vsebnosti fenolnih snovi v listih in plodovih sort jablane (Malus domestica Borkh.) iz integrirane in ekološke pridelaveTanja Smukovič, 2010, undergraduate thesis Keywords: Malus domestica Borkh., sadjarstvo, jablane, fenolne spojine, sorte, kemična sestava, sekundarni metaboliti, integrirana pridelava, ekološka pridelava, fenoli Full text (file, 745,05 KB) |
4. Varstvo sadnega drevja v ekološki pridelavi in možnosti za implementacijo ekološke pridelave na območju Brkinov in KrasaUroš Križaj, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinski škodljivci, entomologija, bolezni rastlin, sadno drevje, ekološka pridelava, Brkini, Kras, sadjarstvo, varstvo rastlin Full text (file, 720,66 KB) |
5. Ovčja volna in ostružki usnja kot gnojili v ekološki pridelavi šparglja (Asparagus officinalis L.)Andrej Vončina, 2010, undergraduate thesis Keywords: gnojenje, gnojila, organska gnojila, gnojila živalskega izvora, ovčja volna, ostružki usnja, ekološka pridelava, šparglji, Asparagus officinalis, pridelek, kemična sestava, odpadni materiali Full text (file, 521,95 KB) |
|
7. Poslovni načrt pridelovanja oljčnega olja na ekološki kmetijiJernej Brec, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, oljke, Olea europea, ekološka pridelava, oljkarstvo, oljčno olje, poslovni načrti, poslovno načrtovanje, Slovenska Istra Full text (outside link) This document has more files! More... |
8. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, undergraduate thesis Keywords: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Full text (file, 905,53 KB) |
|
10. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doctoral dissertation Keywords: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Full text (file, 2,96 MB) |