Ključne besede: klobase, barjene klobase, posebna klobasa, hrenovke, pariška klobasa, aditivi, senzorične lastnosti, barva mesa, mioglobin, analizne metode, instrumentalno merjenje barve, Minolta kromometerCelotno besedilo (datoteka, 1,39 MB)
Ključne besede: prašiči, krma, prašičje meso, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, [alfa]-tokoferol, oksidacija, obstojnost mesa, barjene klobase, rancimat, holesterol, barva, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 694,47 KB)
Ključne besede: klobase, barjene klobase, maščobe, olja, maščobnokislinska sestava, kemijske analize, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 865,28 KB)
Ključne besede: mesni izdelki, barjene klobase, prehranska vlaknina, inulin, indijski trpotec, ovsena vlaknina, hranilna vrednost, preoblikovanje živil, kemijska analiza, senzorična analiza, senzorične lastnosti, barva, teksturaCelotno besedilo (datoteka, 1,67 MB)
Ključne besede: prehranska vlaknina, rezistentni škrob, živila, viri prehranske vlaknine, zelenjava, sadje, kruh, žita, žitni izdelki, krompir, izdelki iz krompirja, stročnice, oreški, vnos prehranske vlaknine, analizne metode, AOAC metode, razvoj živilskih izdelkov, barjene klobase, prehranske trditve, zdravstvene trditveCelotno besedilo (datoteka, 1,28 MB)