Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanjeCelotno besedilo (datoteka, 1,57 MB)
Ključne besede: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vinaCelotno besedilo (datoteka, 1,23 MB)
Ključne besede: koža, antioksidativna obramba kože, polifenolne spojine, resveratrol, stabilnost resveratrola, tekoči kristaliCelotno besedilo (povezava drugam)
Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PETCelotno besedilo (datoteka, 1,55 MB)
Ključne besede: rastlinska olja, sončnično olje, olje oljne ogrščice, prepečenec, oksidacijska stabilnost, antioksidanti, rancimat, indukcijski čas, antioksidativna učinkovitostCelotno besedilo (datoteka, 1,71 MB)