Ključne besede: probiotični mikroorganizmi, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, prehranska dopolnilaCelotno besedilo (datoteka, 371,83 KB)
Ključne besede: starterske kulture, jogurt, mlečnokislinske bakterije, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, mlečnokislinska fermentacijaCelotno besedilo (datoteka, 1,07 MB)
Ključne besede: prehranska dopolnila, probiotik, Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus thermophilus, masna spektrometrija z MALDI-TOF, pretočna citometrija, PCR, identifikacija bakterijCelotno besedilo (datoteka, 1,76 MB)
Ključne besede: mlečni izdelki, poltrdi siri, starterska kultura, Streptococcus thermophilus, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 492,69 KB)