1. Rapid detection and characterization of foodborne pathogens by molecular techniquesRobert E. Levin, 2010 Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, hitre mikrobiološke metode, molekularne tehnike, PCR, RAPD, PFGE, RFLP, Campylobacter, Listeria, Clostridium, Bacillus cereus, Salmonella, Escherichia coli, Vibrio Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
3. Detection of potential actinobacterial inhibitors of bacterium Clostridium difficile Mur ligasesMonika Pušić, 2019, magistrsko delo Ključne besede: molecular biology, cloning, Clostridium difficile, Mur ligases, protein expression, purification, inhibitory assay Celotno besedilo (datoteka, 7,29 MB) |
|
5. Osamitev in karakterizacija bakterije Clostridium difficile iz prsti v različnih okoljihTjaša Gomboc, 2017, magistrsko delo Ključne besede: klostridiji, Clostridium difficile, vzorci tal, prst, pesek, sonikacija, izolacija, molekularna karakterizacija, identifikacija, toksinotipizacija, PCR-ribotipizacija Celotno besedilo (datoteka, 2,16 MB) |
6. Uravnavanje celične ravni egerolizina RahU in njegova vloga v bakteriji Pseudomonas aeruginosaŠpela Bordon, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: biokemija, bakterijski proteini, pseudomonas aeruginosa, hemolizinski proteini, regulacija genskega izražanja bakterij, membranski lipidi, vibrio cholerae, clostridium bifermentans Celotno besedilo (datoteka, 3,68 MB) |
7. Vpliv biološke predobdelave in bioaugmentacije z bakterijo Clostridium thermocellum na proizvodnjo bioplina iz mikroalgne biomaseNadja Gorinšek, 2018, magistrsko delo Ključne besede: bioplin, test biometanskega potenciala, anaerobna razgradnja, mikroalge, biološka predobdelava, bioaugmentacija, Clostridium thermocellum, izplen metana Celotno besedilo (datoteka, 2,33 MB) |
|
|
|