1. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
2. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilihSaša Piskernik, 2016, doktorska disertacija Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sok Celotno besedilo (datoteka, 2,78 MB) |
3. Physiological and biochemical responses of ungrafted and grafted bell pepper plants (Capsicum annuum L. var. grossum (L.) Sendtn.) grown under moderate salt stressNina Kacjan-Maršić, Petra Štolfa, Dominik Vodnik, Katarina Košmelj, Maja Mikulič Petkovšek, Bojka Kump, Rajko Vidrih, Doris Kokalj, Saša Piskernik, Blaž Ferjančič, Maja Dragutinović, Robert Veberič, Metka Hudina, Helena Šircelj, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: grafting, ascorbic acid, phenolics, NaCl, photosynthetic traits, proline, Capsicum annuum L. Celotno besedilo (datoteka, 748,80 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
5. Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils made from Lavandula x intermedia from Hvar (Croatia)Saša Piskernik, Miha Jeršek, Anja Klančnik, Sonja Smole Možina, Franz Bucar, Barbara Jeršek, 2023, kratki znanstveni prispevek Ključne besede: lavandin, essential oil, characteristic components, bioactivity Celotno besedilo (datoteka, 687,47 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Vpliv obsevanja jabolk s svetlobo različnih valovnih dolžin na njihov bioaktivni potencialSara Goršek, 2021, magistrsko delo Ključne besede: jabolka, Malus domestica, ekstrakt jabolčnih lupin, obsevanje jabolk, vsebnost flavonoidov, MIC, antioksidativni potencial, adhezija na jabolku Celotno besedilo (datoteka, 1,76 MB) |