1. Preučevanje bakterijskih in glivnih združb tal v vinogradih z ekološko pridelavo grozdjaTjaša Cesar, 2016, master's thesis Keywords: mikrobna ekologija, eokološki vinogradi, talne mikrobne združbe, mikrobna pestrost, mikrobna aktivnost, ARISA, FDA Full text (file, 1,67 MB) |
2. Vpliv bogatitve z ligninom na sestavo bakterijskih lakaznih genov v talnih mikrokozmihAleksander Mahnič, 2014, master's thesis Keywords: mikrobna ekologija, mikrobne združbe, lakaze, Ljubljansko visoko barje, talni mikrokozmi, DGGE, aktivnost fenol oksidaz, mikrobna respiracija Full text (file, 1,74 MB) |
3. Sestava in aktivnost bakterijskih mikrobnih združb v sedimentih Postojnske jame starih do 700.000 letTina Zakotnik, 2011, undergraduate thesis Keywords: jamska mikrobiologija, sedimenti, tekstura, Postojnska jama, mikrobna raznolikost, mikrobna aktivnost, mikrobne združbe, bakterije, klonske knjižnice, 16S rRNK, PCR, Bionumerics, ImageJ, RDP II, PAST, CANOCO Full text (file, 646,00 KB) |
4. Vpliv težkih kovin na lakazno aktivnost v tlehMarija Selak, 2011, undergraduate thesis Keywords: mikrobiologija tal, pedologija, onesnaženost tal, težke kovine, biodosegljivost kovin, encimi, lakaze, lakazna aktivnost, mikrobna aktivnost, mikrobne združbe Full text (file, 2,43 MB) |
5. Aktivnost in struktura bakterijskih mikrobnih združb v ledeniških sedimentih (Spitzbergen, Svalbard, Norveška) v odvisnosti od okoljskih dejavnikovTamara Odar, 2011, undergraduate thesis Keywords: ekologija mikroorganizmov, ledeniki, ledeniški sedimenti, Arktika, mikrobne združbe, biološka raznovrstnost, mikrobna aktivnost Full text (file, 619,25 KB) |
6. Aktivnost in številčnost mikrobne združbe v različnih globinah barjanskih talDoroteja Repič, 2008, undergraduate thesis Keywords: mikrobiologija tal, mokrišča, tla, Ljubljansko barje, mikrobne združbe, vsebnost vode v tleh, mikrokozmi, sposobnost zadrževanja vode, WHC, število mikroorganizmov, mikrobna aktivnost, s substratom inducirana respiracija, SIR, dehidrogenazna aktivnost, DHA Full text (file, 699,32 KB) |
7. Uporaba avtohtone starterske kulture v izdelavi tradicionalnega siraMaja Markič, 2016, undergraduate thesis Keywords: siri, avtohtoni slovenski ovčji siri, Kraški ovčji sir, starterske kulture, avtohtone starterske kulture, sevi, mikrobna populacija, molekularne genetske metode, DNA, PCR, RAPD, protimikrobna aktivnost Full text (file, 1,08 MB) |