1. Fruit and vegetable phytochemicals2010 Keywords: sadje, zelenjava, prehranska vrednost, fenolne spojine, polifenoli, flavonoidi, karotenoidi, ekstrakcija, prehranske vlaknine, antioksidativna aktivnost, zdravje, poobiralne spremembe, kvar sadja, kvar zelenjave Full text (outside link) |
2. Vpliv obogatitve pšenične moke z izbranimi dodatki na kinetiko plesnenja kruhaMatea Radešić, 2019, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kvar kruha, plesnenje, plesni, stranski proizvodi živilske industrije, mikrobiološka analiza, obremenitveni test Full text (file, 2,03 MB) |
3. Reološke lastnosti in mikrobiološka obstojnost kruha z nadomestkom dela moke z liofilizatom bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)Tinka Žugman, 2019, master's thesis Keywords: kruh, testo, plesni, kakovost, kvar, reološke lastnosti, vzhajalne lastnosti, fizikalne lastnosti, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti, mikrobiološke lastnosti, mikrobiološka obstojnost, gobe, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus liofilizat, vročevodni izvleček Full text (file, 2,15 MB) |
4. Identifikacija mikrobioloških povzročiteljev kvarjenja piva z masno spektrometrijoSimon Troha, 2019, undergraduate thesis Keywords: pivo, mikroorganizmi, bakterije, kvasovke, kvar piva, masna spektrometrija, identifikacija mikroorganizmov, MALDI-TOF MS Full text (file, 722,82 KB) |
5. Vpliv potapljanja sadja v vročo vodo na metabolne spremembeKaja Kranjc, 2019, undergraduate thesis Keywords: sadje, toplotna obdelava, potapljanje v vročo vodo, skladiščenje, senzorične lastnosti, mikrobiološki kvar, fiziološke spremembe Full text (file, 863,12 KB) |
6. Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živilGregor Golob, 2014, master's thesis Keywords: živilska mikrobiologija, kvasovke, določanje kvasovk, gojitvene metode, molekularne tehnike, PCR, DGGE, živila, kvar živil, vino, pivo, sir, olje, med Full text (file, 1,74 MB) |
7. Vpliv snažnosti polnilnih linij za brezalkoholne pijače na kakovost končnih proizvodovMatej Bornšek, 2006, undergraduate thesis Keywords: brezalkoholne pijače, mikrobiološka kakovost brezalkoholnih pijač, izvirska voda, polnilne linije, higiena obrata, kontaminacija zraka, mikroorganizmi, kontaminacija pijač, kvar brezalkoholnih pijač Full text (file, 714,35 KB) |
|
9. Adhezija plesni vrste Penicillium expansumBrina Pavlovič, 2022, master's thesis Keywords: plesni, Penicillium expansum, adhezija plesni, biofilm plesni, kvar, mikotoksini, varnost živil, embalažni materiali, površine Full text (file, 4,16 MB) This document has more files! More... |
10. Vpliv modre svetlobe na plesni pomembne kot kvarljivci sadja in zelenjaveMaruša Ravnikar, 2022, undergraduate thesis Keywords: plesni, kvar, sadje, zelenjava, modra svetloba, LED-svetloba, fotodinamična inaktivacija Full text (file, 573,99 KB) |