1. Uporaba argona in dušika za zaduševanje lesnih glivMiran Jenišek, 2007, diplomsko delo Ključne besede: glive, Coniophora, Antrodia, Trametes, lesene umetnine, zaščita lesa, dušenje, argon, dušik Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
2. Vpliv gnojenja poljščin z organskimi gnojili in mineralnim dušikom v poskusih IOSDV Rakičan in Jable na spremembo kislosti talMatej Šifrer, 2007, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, žita, gnojenje, organska gnojila, mineralni dušik, tla, kislost tal, poljski poskusi, gnojilni poskusi, Jable, Rakičan Celotno besedilo (datoteka, 532,38 KB) |
|
4. Hitrost razgradnje opada v travniških tleh v zaraščanju na lokacijah Bohinj in UskovnicaAndreja Kotnik, 2010, diplomsko delo Ključne besede: opad, pedologija, tla, organska snov tal, razgradnja, vzorčenje tal, travniki, ogljik, dušik Celotno besedilo (datoteka, 3,91 MB) |
5. Vpliv sadre na rast ovsa (Avena sativa L.) in izboljšanje dostopnosti dušika iz gnojevkSabina Kozmus, 2011, diplomsko delo Ključne besede: gnojenje, gnojevka, sadra, apnenje, oves, Avena sativa L., dušik, dostopnost dušika, lončni poskusi Celotno besedilo (datoteka, 1,53 MB) |
6. Ovčja volna in ostružki usnja kot organski gnojili v ekološki pridelavi koruze (Zea mays L.)Mateja Zupin, 2012, diplomsko delo Ključne besede: gnojenje, gnojila, organska gnojila, naravni dušik, ovčja volna, ostružki usnja, ekološko kmetijstvo, koruza, pridelek, kemična sestava, odpadni material, poljski poskusi, lončni poskusi Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
7. Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehovTomaž Pušnik, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mleti orehi, skladiščenje mletih orehov, sorte orehov, tvorba hidroperoksidov, razgradnja hidroperoksidov, oksidacija maščobnih kislin, maščobnokislinska sestava, razgradni produkti oksidacije maščob, žarkost orehov, kontrolirana atmosfera, zrak-dnevna svetloba, zrak-tema, dušik-dnevna svetloba, kisik-dnevna svetloba, kisik-tema Celotno besedilo (datoteka, 593,84 KB) |
8. Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišiceMartin Gregorich, 2008, diplomsko delo Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, zorenje mesa, pečenje mesa, neproteinski dušik, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini Celotno besedilo (datoteka, 910,84 KB) |
9. Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah govedMilko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar, 2011, izvirni znanstveni članek Ključne besede: meso, goveje meso, zorenje, neproteinski dušik, tekstura, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
|