1. Določitev debeline zdravega lesa v živem drevesu z Resistographom F500Tone Vertačnik, 2007, undergraduate thesis Keywords: Resistograph F500, diskoloracija, razkroj, reakcijska cona, barierna cona, Aesculus hippocastanum, Tilia spp., Picea abies, Abies alba, Fagus sylvatica Full text (file, 7,15 MB) |
2. Gojenje fuksij (Fuchsia spp.) v SlovenijiMarinka Janežič, 2009, undergraduate thesis Keywords: Fuchsia spp., okrasne rastline, fuksije, okrasno vrtnarstvo, gojenje, trženje, anketa, Slovenija Full text (file, 657,12 KB) |
3. Sezonska dinamika kapusovih bolhačev (Phyllotreta spp., Coleoptera, Chrysomelidae) v nasadu zeljaJožica Kržišnik, 2009, undergraduate thesis Keywords: škodljivci, škodljive žuželke, zelje, Phyllotreta spp., kapusovi bolhači, feromonske vabe, sezonska dinamika, poljski poskusi, zelenjadnice Full text (file, 443,46 KB) |
4. Laboratorijsko proučevanje odpornosti žitnega strgača (Oulema spp., Coleoptera, Chrysomelidae) na izbrane piretroideHelena Gorjup, 2009, undergraduate thesis Keywords: škodljivci, škodljive žuželke, laboratorijsko preizkušanje, piretroidi, odpornost, žitni strgač, Oulema spp., beta-ciflutrin, deltametrin, lambda-cihalotrin Full text (file, 5,66 MB) |
5. Pomen gnojenja za razvoj in prezimitev zelenih potaknjencev pri nepozebniku (Hamamelis spp.)Tjaša Pegam, 2009, undergraduate thesis Keywords: okrasne rastline, grmovnice, vegetativno razmnoževanje, potaknjenci, zeleni potaknjenci, razmnoževanje rastlin, gnojenje, nepozebnik, Hamamelis spp. Full text (file, 407,87 KB) |
6. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Full text (file, 818,09 KB) |
|
8. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Full text (file, 915,07 KB) |
9. Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu AlicyclobacillusMatija Štrlekar, 2010, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L. Full text (file, 678,32 KB) |
10. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkovTina Tušar, 2011, undergraduate thesis Keywords: nadzor nad živili, higiena živil, higiena živilskih obratov, klavnice, piščančje meso, kritične kontrolne točke, HACCP, razkužila, čistilna sredstva, Campylobacter spp., Listeria monocytogenes, Salmonella spp. Full text (file, 3,15 MB) |