1. Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)Martina Kodrič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., rastlinske sorte, namizno grozdje, kakovost, skladiščenje, organske kisline, ogljikovi hidrati, fenolne snovi Celotno besedilo (datoteka, 650,66 KB) |
2. Vpliv agrotehničnih ukrepov na pojav paradižnikove plesni (Phytophthora infestant [Mont.] de Bary) na determinantnem paradižniku (Lycopersicon lycopersicum [L.] Karsten)Anja Zgubin, 2009, diplomsko delo Ključne besede: vrtnine, paradižnik, Lycopersicon lycopersicum, paradižnikova plesen, Phytophthora infestant, fungicidi, Tattoo, Natur-F, aktivne snovi, salicilna kislina, hidrokloridi, mankozeb, propamokarb, prekrivanje rastlin, prekrivanje tal, poljski poskusi, učinkovitost Celotno besedilo (datoteka, 862,14 KB) |
3. Preizkušanje učinkovitosti fungicidnega delovanja izbranih naravnih snovi na glivo Phytophthora infestans (Mont.) de Bary na indeterminantnem paradižniku (Lycopersicon lycopersicum [L.] Karsten)Bojan Frančeškin, 2010, diplomsko delo Ključne besede: paradižnik, paradižnikova plesen, Phytophthora infestans, poljski poskusi, fungicidi, naravne snovi, okužbe, pridelek, ekstrakt česna, azaronaldehid, sojin lecitin, ekstrakt njivske preslice, varstvo rastlin, biotično varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 2,89 MB) |
4. Učinkovitost okoljsko sprejemljivih snovi za zatiranje pisane stenice (Eurydema ventrale Kolenati, Heteroptera, Pentatomidae)Barbara Grubar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, pisana stenica, Eurydema ventrale, zatiranje škodljivcev, varstvo rastlin, okoljsko sprejemljive snovi, eterična olja, kafrovec, rožmarin, sivka, navadni gabez, vrtni ognjič, črni poper, integrirano varstvo rastlin, laboratorijske raziskave, neizbirni preizkusi, izbirni preizkusi Celotno besedilo (datoteka, 1,07 MB) |
5. Učinkovitost izbranih okoljsko sprejemljivih snovi za zatiranje zelene jablanove uši (Aphis pomi De Geer, Aphididae, Homoptera)Vlasta Cunja, 2010, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski škodljivci, entomologija, zelena jablanova uš, Aphis pomi, okoljsko sprejemljive snovi, rastlinski insekticidi, izvleček vrtnega ognjiča, Calendula officinalis, izvleček navadnega gabeza, Symphytum officinale, cimetova kislina, varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 540,44 KB) |
6. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
7. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Celotno besedilo (datoteka, 589,91 KB) |
8. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, diplomsko delo Ključne besede: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Celotno besedilo (datoteka, 601,55 KB) |
9. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Celotno besedilo (datoteka, 1,51 MB) |
10. Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mlekuJana Berlec, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8 Celotno besedilo (datoteka, 679,59 KB) |