1. Ocena vnosa soli pri študentih z uporabo vprašalnika o pogostosti uživanja živilNikita Trček, 2021, diplomsko delo Ključne besede: sol, slanost živil, natrij, kardiovaskularne bolezni, reformulirana živila, nadomestki soli, ocena dnevnega vnosa, priporočen dnevni vnos, FFQ Celotno besedilo (datoteka, 1,29 MB) |
2. Sensory acceptability of chocolate with inulinTerezija Golob, Elizabeta Mičović, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, 2004, izvirni znanstveni članek Ključne besede: čokolada, inulin, nadomestki sladkorja, organoleptična analiza, organoleptične lastnosti, senzorična analiza, chocolate, inulin, sensory analysis, sensory tests, organoleptic analysis, organoleptic properties, consumer behaviour, sweetness, solubility Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Validacija modelov za prehransko profiliranje na primeru izbranih mlečnih izdekov in podobnih živil rastlinskega izvoraNaja Eržen, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: prehransko profiliranje, Ofcom model, FSANZ model, validacija modelov, modificirana metoda Delphi, prehranske trditve, zdravstvene trditve, mlečni izdelki, rastlinski nadomestki mlečnih izdelkov Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
4. Določitev stopnje prebavljivosti proteinov v izbranem izdelku Quorn␢ in piščančjem mesuUrša Lovše, 2020, diplomsko delo Ključne besede: piščančje meso, hranilna vrednost, nadomestki, mesni nadomestki, Quorn, prebavljivost, proteini, mikoproteini, analizne metode, metoda po Kjeldahlu Celotno besedilo (datoteka, 544,73 KB) |
|
6. Izdelava začasnih mostičkov v vidnem področju z DLP tehnologijo in tehnologijo rezkanjaEva Bohak, 2020, diplomsko delo Ključne besede: diplomska dela, laboratorijska zobna protetika, aditivne tehnologije, rezkanje, DLP tehnologija, dentalni materiali, PMMA, začasni zobni nadomestki Celotno besedilo (datoteka, 2,07 MB) |
7. Vrednotenje hranilne vrednosti veganskih izdelkovPatricija Kunstek, 2020, diplomsko delo Ključne besede: rastlinski nadomestki živil živalskega izvora, veganski čevapčiči, veganske klobasice, fermentirani rastlinski napitki, veganske majo, hranilna vrednost, označevanje živil Celotno besedilo (datoteka, 1,46 MB) |
8. Kakovost rastlinskih nadomestkov siraTina Thaler, 2020, magistrsko delo Ključne besede: rastlinski nadomestki sira, maščobnokislinska sestava, indeks aterogenosti, indeks trombogenosti, kemijske analize, hranilna vrednost, senzorične analize, senzorične lastnosti, označevanje živil Celotno besedilo (datoteka, 2,37 MB) |
|
10. Pomen dojenja za otroke, matere in družboTjaša Bonča, 2021, diplomsko delo Ključne besede: dojenje, prehrana otrok, vpliv na matere, zalivančki, humano mleko, mlečni nadomestki, vpliv na zdravje, kronične nenalezljive bolezni, kognitivne funkcije, ozaveščenost, spodbujanje, priporočila Celotno besedilo (datoteka, 1,10 MB) |