Ključne besede: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,43 MB)
Ključne besede: vinarstvo, vino, kakovost vina, vsebnost alkohola, klima, klimatske spremembe, globalno segrevanje, fizikalno-kemijske lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,26 MB)
Ključne besede: slive, Prunus domestica, skladiščenje, normalna atmosfera, modificirana atmosfera, poobiralne spremembe, fizikalno-kemijske lastnosti, masa, trdota, suha snov, kisline, sladkorji, barva, fenolne snovi, antioksidativni potencialCelotno besedilo (datoteka, 737,29 KB)