1. Wood extractives of Silver fir and their antioxidant and antifungal propertiesViljem Vek, Eli Keržič, Ida Poljanšek, Patrik Eklund, Miha Humar, Primož Oven, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Abies alba, knotwood, chromatography, lignans, antioxidant properties, antifungal properties Celotno besedilo (datoteka, 3,18 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Bioactive characterization of packaging foils coated by chitosan and polyphenol colloidal formulationsSanja Potrč, Meta Sterniša, Sonja Smole Možina, Maša Knez Hrnčič, Lidija Fras Zemljič, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: food packaging, PE/PP functionalization, polyphenols, bioactive properties, activity, antimicrobial, antioxidant, chitosan Celotno besedilo (datoteka, 3,75 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Synthesis, in vitro antioxidant properties and distribution of a new cyanothiophene-based phenolic compound in olive oil-in-water emulsionsSonia Losada-Barreiro, Matej Sova, Janez Mravljak, Luciano Saso, Carlos Bravo-Díaz, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: cyanothiophene scaffold, oil-in-water emulsion, distribution, interfacial concentration, drug-like properties, antioxidant Celotno besedilo (datoteka, 1,53 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Synthesis and evaluation of antioxidant properties of 2-substituted quinazolin-4(3H)-onesJanez Mravljak, Lara Slavec, Martina Hrast, Matej Sova, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: quinazolinone, synthesis, antioxidant, DPPH, ABTS, CUPRAC, metal-chelating properties Celotno besedilo (datoteka, 2,84 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Comparison of the content of extractives in the bark of the trunk and the bark of the branches of Silver Fir (Abies alba Mill.)Viljem Vek, Tjaša Šmidovnik, Miha Humar, Ida Poljanšek, Primož Oven, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Abies alba, bark, chromatography, antioxidant properties, antifungal properties Celotno besedilo (datoteka, 2,84 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Bioprocessed wholegrain spelt flour improves the quality and physicochemical characteristics of wheat breadMarjeta Mencin, Nika Markanovič, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bioprocessed bread, rheological properties, sensory properties, extractable and bound phenolics, antioxidant activity, HPLC-MS Celotno besedilo (datoteka, 1,47 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |