1. Učinkovitost entomopatogene ogorčice Steinernema feltiae [Filipjev] (Rhabditida: Steinernematidae) za zatiranje cvetličnega resarja (Frankliniella occidentalis [Pergande]) (Thysanoptera, Thripidae) na kumarahUrša Melanšek, 2007, undergraduate thesis Keywords: entomologija, cvetlični resar, Frankliniella occidentalis, ogorčice, entomopatogene ogorčice, Steinernema feltiae, učinkovitost, insekticidi, abamektin, kumare, solatne kumare, rastni substrati, perlit, vermikulit, glinopor, šota Full text (file, 2,71 MB) |
2. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
3. Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovihNeža Nježič, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, aktivnost vode, vsebnost vode, regresijski model, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med, med oljne repice Full text (file, 2,04 MB) |
4. Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametreLidija Potočnik, 2009, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovine Full text (file, 1,06 MB) |
5. Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcihKarin Gramc, 2017, master's thesis Keywords: med, cvetlični med, gozdni med, potrošniki, preskuševalci, senzorična sprejemljivost, senzorične lastnosti, aroma, tuja aroma, senzorično ocenjevanje, senzorične metode, 9-točkovna hedonska lestvica, razvrščanje po všečnosti triangel, vrednotenje napak Full text (file, 1,51 MB) |
|
7. Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkovDejan Skodič, 2018, master's thesis Keywords: antioksidativno delovanje, protimikrobno delovanje, jogurt, cvetlični med, izvleček smrekovih vršičkov, modelni organizem, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, znotrajcelična oksidacija, mikroorganizmi, inhibicija rasti Full text (file, 3,04 MB) |
8. Učinkovitost zmanjšanih odmerkov nikotina za zatiranje cvetličnega resarja (Frankliniella occidentalis (Pergande), Thysanoptera, Thripidae) v laboratorijskih razmerahNejc Skitek, 2016, undergraduate thesis Keywords: kmetijska entomologija, škodljivci, cvetlični resar, Frankliniella occidentalis, varstvo rastlin, okoljsko sprejemljive snovi, rastlinski insekticidi, reducirani odmerki, nikotin, laboratorijske razmere Full text (file, 1,41 MB) |
9. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, master's thesis Keywords: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Full text (file, 1,56 MB) |
10. Vpliv temperature in časa segrevanja na nekatere fizikalnokemijske lastnosti meduUrška Kočevar, 2016, undergraduate thesis Keywords: med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, gozdni med, fizikalnokemijske lastnosti, temperatura, čas segrevanja, aktivnost encima diastaze, vsebnost HMF, vsebnost skupnih fenolnih spojin, antioksidativna učinkovitost, barva medu, korelacije Full text (file, 1020,10 KB) |